Nuorten erotyöpajat ja chatit

Nuorten erotyöpajat

Kenelle: Noin 13-17-vuotiaille nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Työpajaan jokainen on tervetullut sellaisena kuin on, eikä siellä tarvita mitään erityisiä taitoja. Riittää, että on kokemus vanhempien erosta, ja siitä voi olla kulunut lyhyempi tai pidempi aika.

Mitä: Jutellaan asioista, jotka juuri teidän ryhmää puhututtaa, esim. kahden kodin arki, riidat perheessä, uusperhekuviot ja myös ilon aiheet. Joskus vanhempien ero on voinut olla hyvä juttu, ja siitäkin voi puhua, miten kaikki on hyvin. Mietitään tapoja, joilla vanhempien eroon liittyviä asioita voi käsitellä ja autetaan omilla kokemuksilla myös muita. Nuoret saavat hyödyntää itselleen mieluisia tapoja ilmaista ajatuksiaan (musiikki, piirtäminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen, sarjakuvat jne.). Lisäksi pidetään hauskaa yhdessä ja syödään hyvin.

Edut: Päivittäinen lounas sekä työpajan päätteeksi leffalippu ja todistus, josta voi olla hyötyä opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa. Livetyöpajalaisille tarjotaan lounas ja verkkotyöpajalaisille lähetetään yllätyspaketti, josta löytyy esim. välipaloja ja kaikkea kivaa.

Työpajat ovat maksuttomia.

Seuraava erotyöpaja Helsingissä koulujen syyslomalla

Milloin: Syyslomalla ma-ke 17.-19.10. klo 10-15 sekä ti 25.10. klo 17-19 (yhteensä 4 tapaamista)
Missä: Tyttöjen talolla, Hämeentie 13 A 4. kerros 00530 Helsinki
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/nuortentyopajatyttojentalo2022 Lisätiedot: hanna.ristimaki@suomenkasper.fi tai piritta.kahkonen@yvpl.fi


Lasten ja nuorten chatit syksyllä 2022

Perhesuhteet ja vanhempien ero -chat Sekaisin Gaming Discordissa 11.8., 8.9., 13.19, 10.11.ja 8.12. klo 15.30-17.

Tule juttelemaan perhesuhteista, vanhempien erosta ja muista mietityttävistä jutuista Sekaisin Gamingiin aina kuun toinen torstai. Osassa chatteja mukana myös koulutetut vertaisnuoret.

Tule chattailemaan: https://discord.com/

Apua eroon lasten ja nuorten -chat

VeNyvän työntekijät juttelevat Apua eroon lasten ja nuorten -chatissa kanssasi esimerkiksi perheestäsi, vanhempien erosta, riidoista, omasta seurustelusuhteestasi tai jos olet huolissasi itsestä tais jostain läheisestäsi. Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä chat auki arkisin klo 15-18. Chatissa ei tarvitse kertoa nimeään ja se on luottamuksellinen.

VeNyvä-nuorisotoiminnan työntekijät chatissa: 1.9., 21.9., 2.11., 10.11., 1.12. ja 19.12. klo 15-18.

Tule chattailemaan: https://apuaeroon.fi/palvelu/lasten-ja-nuorten-chat/

Lisätietoja erotyöpajoista ja chateista: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai 040 670 588.