VeNyvä – nuorisotoiminta

Vertaistukea ja vapaa-ajantoimintaa nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-nuorisotoiminnassa järjestetään vertais- ja vapaa-ajantoimintaa nuorille, joiden vanhemmat ovat eronneet sekä muille yhden vanhemman perheien nuorille. Tavoitteena on tukea 12–17-vuotiaita nuoria ja heidän vanhempiaan eron jälkeen vertaisuuteen perustuvan vapaa-ajan toiminnan avulla​. Nuoret osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Vanhemmille ja nuorille järjestetään myös yhteistä toimintaa.  Vanhemmat saavat tietoa nuoren kokemuksista ja tukemisesta eron jälkeen sekä mahdollisuuksia vanhempien väliseen vertaisuuteen.

VeNyvä-toimintaa toteutetaan yhdessä YVPL:n jäsenyhdistysten kanssa ja mukana on monia mahtavia yhteistyökumppaneita.  Toimintaa rahoittaa Stea.

Vanhempien ero herättää monenlaisia ajatuksia

Olenko mä ainoa, jonka vanhemmat ovat eronneet? Tältäkö se tuntuu? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Missä mä asun ja mikä on mun perhe? Olenko yhä tärkeä? Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat eroavat. 100 asiaa erosta -sivustolta löytyy vanhempien eron kokeneiden nuorten tekemiä kysymyksiä ja vastauksia sekä muuta materiaalia eroon liittyen: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/vanhempien-ero/100-asiaa-erosta/

Tekijöinä ovat olleet muun muassa VeNyvä-toimintaan osallistuneet nuoret.