Työpajat ja verkkovertaistuki

Työpajat

Hei Sinä 12-17-vuotias nuori, jonka vanhemmat ovat eronneet. Tule mukaan nuorten työpajaan! Tehtävänäsi on viikon aikana yhdessä ammattilaisten kanssa kehittää välineitä, joiden avulla nuoret voivat käsitellä vanhempien eroa. Työpajassa pääsee tekemään erilaisia luovia juttuja ja tuotoksien kautta auttamaan muita vanhempien eron kokeneita nuoria. Työpajasta saa työtodistuksen ja päivän aikana tarjotaan ilmainen lounas. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai 040 670 588. Työpajoja runsaasti kesällä 2019, katso ajankohdat VeNyvä-hankkeen pääsivun kalenterista.

MLL:n Nuortennetin eroaiheiset valtaukset

VeNyvä-hankkeen nuoret verkkovertaiset valtaavat aika-ajoin Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuortennetin somekanavat.  Ilmoitamme täällä, kun taas lähdemme valtausretkelle. Asiaa vanhempien erosta instalivessä, videoilla, kuvissa, keskusteluissa ja muissa muodoissa.Tulethan moikkaamaan meitä Nuortennetin sivuille, Instaan, Snäppiin ja Faceen! Nuorten työpajoissa tekemiä vertaistuotoksia löytyy myls Nuortennetistä.

Kamalat äidit® -verkkoryhmä murrosikäisten nuorten yksinhuoltajaäideille syksyllä 2019 Tukinetissä

Myllertävätkö nuoresi tunteet? Entä omasi? Kaipaatko ajatusten jakoa muiden teinien äitien kanssa? Olet lämpimästi tervetullut mukaan maksuttomaan Kamalat äidit® -ryhmään, joka järjestetään Kamalat äidit® -toiminnan ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-hankkeen yhteistyönä.

Aika: 23.10.-29.11.2019. Livechat-keskustelut ovat tiistai-iltaisin 29.10., 5.11., 12.11., 19.11. ja 26.11. klo 18.30-20.00.

Paikka: Suljettu ryhmä Tukinetissä osoitteessa www.tukinet.net. Helppo rekisteröityä ja käyttää. Ryhmässä on keskustelualue, jossa voi jutella toisten kanssa itselle sopivaan aikaan. Kerran viikossa tiistai-iltaisin on livechat. Lisäksi ohjaajat laittavat pohdittavaksi erilaisia materiaaleja jne.

Sisältö: Ryhmässä jaetaan kokemuksia, ajatuksia ja tunteita niistä aiheista, joista ryhmä haluaa puhua. Teemoina ovat esimerkiksi arki tässä ja nyt, teini-ikäisen vanhemmuus, oma nuoruus, vanhemmuuden roolit, vanhemman ja nuoren vuorovaikutus ja tulevaisuus.

Ohjaajat: Piritta VeNyvä-hankkeesta ja Vaula Kamalista äideistä sekä vertaisohjaajat

Haku ryhmään: Kysy lisää ja hae mukaan ryhmään 30.9.2019 mennessä: Kamalat äidit koordinaattori Vaula Hacklin, kamalataidit@ywca.fi tai p. 050 5863 776.

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia toisten äitien kanssa ja kertoa omista kokemuksista, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen. Ryhmät ovat suljettuja, luottamuksellisia ja maksuttomia.

Lisätietoja: www.kamalataidit.fi