Leirit, retket, aluepäivät

 

 

 Kesäiset Etelä-Suomen aluepäivät Tammelassa

Perinteisiä Etelä-Suomen aluepäiviä vietetään 23.-25.7.2021 Oksjärvellä.

Aluepäivillä on kaikkea mukavaa koko perheelle. Tiedossa on mukavaa yhdessäoloa ja mikä jännintä, yöpyminen on teltassa tai omalla alustalla leirikeskuksessa

Varaa paikkasi pian, sillä niitä on vain 50 ensiksi ilmoittautuneelle.

Ilmoittautumiset 1.7.2021 mennessä:

teija.hallback-vainikka@yvpl.fi

puh. 040 541 5294

Viikonloppupaketin hinnat; Aikuinen 45€, Lapsi 10-15v 30€, Lapsi 5-9v 23€ ja alle 5v 10€

 

 

Invalidiliiton ja YVPL:n järjestämä kaksiosainen sopeutumisvalmennuskurssi eron kokeneille perheille keväällä ja syksyllä 2021! Haku on käynnissä.

Vanhempien ero ja perheessä oleva pitkäaikaissairaus tai fyysinen vamma aiheuttavat lapsessa usein huolta tai pohdintaa. Oletko vanhempana pohtinut, mitä lapsesi miettii tilanteesta, mutta et ole löytänyt sopivaa hetkeä keskustella lapsesi kanssa tästä?

 

Olet tervetullut perheesi kanssa Elämää eroperheessä -sopeutumista tukevalle kurssille Kyyhkylän kartanoon, Mikkeliin. Kurssi on 2-osainen ja järjestetään 14.-16.5 ja 3.-5.9.2021. Hakuaika päättyy 18.4.2021.

 

Lapsille ja nuorille sekä aikuisille on omat ammattilaisten ohjaamat ryhmät.  Alle kouluikäiset ovat omassa lastenhoitajan ohjaamassa ryhmässä. Kurssilla on myös kaikille yhteistä ohjelmaa ja tekemistä sekä vapaa-aikaa perheiden yhdessäololle. 

 

Kurssi on maksuton täyshoitoineen.

 

Hakulomake: https://kilta.invalidiliitto.fi/kurssikalenteri/sopeutumisvalmennustiedot.aspx?id=140

 

Koko perheen voimasanat -sanataideleirit yhden vanhemman perheille syyskuussa 2021 – tervetuloa mukaan!

Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry järjestää yhden vanhemman perheille syyskuussa 2021 kaksi sanataiteellista perheleiriä Jyväskylässä, Jyväskylän Kristillisellä opistolla. Leireillä tutustutaan saman elämäntilanteen jakaviin uusiin ystäviin ja etsitään sanataiteen keinoin omia vahvuuksia ja uusia tapoja nähdä itsensä. Osa ohjelmasta on lapsille ja aikuisille erikseen, osa yhteisesti. Myös vapaalle yhdessäololle on varattu aikaa.

 Ensimmäinen leiriviikonloppu pidetään 3.-5.9. ja toinen 24.-26.9.2021

 Leirillä lasten monitaiteisissa sanataidetyöpajoissa etsitään omia vahvuuksia – niitä supervoimia, joita jokaisella meistä on. Jokainen lapsi voi löytää oman sisäisen supersankarinsa, jonka kautta työpajatuokioissa päästään kokeilemaan monenlaista kerrontaa: kuvallista, sanallista ja draamallista. Leiriltä perheet saavat myös eväitä yhdessä lukemiseen ja sanataiteen käyttöön arjessa. Lasten alaikäraja 4 vuotta.

Aikuisten hyvinvointikirjoittamisen työpajoissa tutkitaan omia voimavaroja ja etsitään arjen pyörittämistä tukevia työkaluja monipuolisten kirjoitusharjoitusten kautta. Aikaisempaa kirjoitusharrastuneisuutta ei tarvita, vain kiinnostus kirjoittamiseen ja avoin mieli riittävät!

Leirin omavastuuosuus on 50e/perhe sisältäen järjestetyn ohjelman ja täysihoidon (ruokailut sekä majoituksen vuodevaatteilla ja pyyhkeellä).

Ilmoittautumiset 3.-5.9. leirille viim. 18.8. ja 24.-26.9. leirille viim. 8.9. Tarkempia tietoja leireistä sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältä: https://sanataideyhdistysrapina.com/voimasanat-perheleirit/

Leirit järjestetään yhteistyössä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton kanssa ja ne ovat Suomen kulttuurirahaston tukemia. Leirin ohjaajina toimivat Rapinan sanataideohjaajat Mari Hintikka, Johanna Hyttinen ja Merja Toppi. Mukana myös YVPL:n työntekijä.

 Lisätietoja: sanataideyhdistys.rapina(at)gmail.com