Koulutusta vapaaehtoisille

YVPL:n Vertaisohjaajakoulutus avattu

Vastasimme yhdistyksistä tulleeseen toiveeseen ja kehitimme verkossa toteutettavan vertaisohjaajakoulutuksen, joka avautui Väestöliiton Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -palveluun tämän viikon alussa. Kurssi löytyy täältä: https://www.hyvakysymys.fi/kurssi/yvpl-ryn-vertaisohjaajakoulutus/

Täysin verkossa toteutettava koulutus on liiton aluekoordinaattoreiden koordinoima ja hallinnoima. Koulutuksen myötä yhteistyö liiton ja paikallisyhdistyksen kanssa syventyy, sillä voimme kouluttaa ketterällä aikataululla yhdistykseenne olkkariohjaajia ja tukihenkilöitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Kurssi koostuu viidestä pakollisesta opintojaksosta, joissa käydään läpi perustiedot Yhden Vanhemman Perheiden Liitosta, yhden vanhemman perhemuodoista, vertaisuudesta, olohuonetoiminnasta ja omista voimavaroista huolehtimisesta. Lisäksi kurssin yhteydessä jokainen pohtii omaa yhden vanhemman perheen tarinaansa suhteessa vertaistukihenkilönä toimimiseen. Kurssissa on lisäksi kaksi valinnaista moduulia; totaaliyksinhuoltajan tukeminen ja erovanhemman tukeminen. Totaaliyksinhuoltaja-moduulin käytyään osallistuja voi toimia vertaistukihenkilönä esimerkiksi Leija-ryhmässä ja vetää paikkakunnallaan totaaliyksinhuoltajalle tarkoitettua olohuonetta. Erovanhemman tukeminen -moduuli taas antaa valmiudet toimia esimerkiksi eroryhmässä työntekijän työparina, kokemusasiantuntijana Eron Ensiapupisteellä tai vetää verkossa eronneille suunnattua teemachattia.

Aluekoordinaattorit vastaavat oman alueensa vapaaehtoisen koulutussuorituksen vastaanottamisesta. Kurssin suorittamiseen tarvitaan salasana, jonka aluekoordinaattori antaa kurssin suorittamisesta sopimisen yhteydessä.

Haluatko suorittaa kurssin? Haluatko lisätietoa? Onko kysyttävää? Ota oman alueesi aluekoordinaattoriin yhteyttä:

Uusimaa:
Helka Belt, 040 774 9660

Länsi-Suomi:
Teija Hallbäck-Vainikka, 040 541 5294

Pohjois-Suomi,
Markku Iso-Heiko, 040 7540 026

Itä-Suomi,
Marjo Meriranta, 0400 441 708

 

Ensi- ja turvakotien liiton Ero Lapsiperheessä -työ järjestää:

INFOHETKET klo 12-13.30  (TEAMS) – erityisesti 4-7 vuotiaiden lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille

Kuka huomaa mut-hankkeessa on kehitetty monipuolisia menetelmiä ja työvälineitä lasten osallisuuden ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Hankkeessa on kehitetty työskentelyä varhaiskasvatusikäisten lasten tukemiseksi ja menetelmiä on pilotoitu päiväkodissa. Infohetkissä kuulet Vihermetsän asukkaiden tarinoita ja pääset tutustumaan eri teemojen kanssa työskentelyyn. Työvälineet soveltuvat sekä yksilötyöhön että ryhmiin.

17.3. ERILAISET PERHEET, EROAUTTAMISEN MATERIAALIT  Lisätiedot ja ilmoittautumiset tästä

24.3.TUNTEET, TÄRKEÄT ASIAT Lisätiedot ja ilmoittautumien: tästä

31.3. HUOLET JA MURHEET, TOIVEET JA HAAVEET  Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tästä

7.4. VAHVUUDET JA VOIMAVARAT, MIELIPITEET   Lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä

YHTEISTYÖVANHEMMUUDEN KOLMIO -TYÖVÄLINEENÄ PEREHDYTYS 21.4. klo 13-16 (TEAMS)

Perehdytyksessä läpikäydään Yhteistyövanhemmuuden kolmion käyttöä asiakastyössä ja sen käytöstä kertyneitä kokemuksia.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tästä.

ERO LAPSIPERHEESSÄ-TILAISUUDEN JA EROVERTAISKAHVILA TOIMINNAN PERHEDYTYS 4.5. klo 9-16 (TEAMS)

Ero lapsiperheessä-tilaisuudet ja Erovertaiskahvilat ovat tarkoitettu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille tueksi erotilanteessa sekä eron jälkeen. Kyseiset tukimuodot on mahdollista ottaa osaksi oman alueen ja organisaation eroauttamisen palveluvalikkoa. Päivän aikana on läpikäydään toiminnan toteuttamisen lähtökohdat, vetäjien ja vertaistukijoiden roolit ja tehtävät sekä toiminnan toteuttamisen pulmatilanteet. Päivän aikana annetaan vinkkejä toiminnan käynnistämiseen ja vapaaehtoisten kanssa toimimiseen. Perehdytyspäivässä käydään myös läpi etäyhteydellä toteutuvan toiminnan erityispiirteitä ja mitä olisi hyvä huomioida etätilaisuuksien toteuttamisessa. Osallistujat saavat käyttöönsä sähköisen version ohjaajan käsikirjasta.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: tästä

 LAPSEN OIKEUDET EROSSA JA EROAUTTAMISEN MENETELMÄT KOULUTUS  12.5. kello 9-15  (TEAMS)

Kuka huomaa mut-hankkeessa on kehitetty työtapoja ja välineitä lasten auttamiseksi vanhempien erotessa. Keskiössä on ollut lasten oikeuksien esille nostaminen ja niiden toteutumisen turvaaminen muuttuvassa perhetilanteessa. Yhteistyössä Ero lapsiperheessä työn ja hankkeen kanssa toteutetaan koulutuspäivä, joka on avoin ja maksuton kaikille alle 18-vuotiaiden kanssa työskenteleville ammattilaisille. Koulutuspäivä pitää sisällään myös infohetkissä esiteltyjä materiaaleja ja työtapoja.

 

Lisätietoja koulutuksista saat: Päivi Hietanen, paivi.hietanen@etkl.fi sekä 0504385290.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tästä