Eroryhmät ja verkossa annettava tuki

Eroryhmistä tukea ja tietoa

ERONNEIDEN VANHEMPIEN AVOIMET VERTAISRYHMÄT

Liiton paikallisyhdistykset järjestävät avoimia vertaisryhmiä ns. yhden vanhemman perheiden olohuoneita. Tarkoituksena on keskutella vapaamuotoiseti toisten samassa tilanteessa olevien perheiden kanssa. Ryhmät ovat maksuttomia. Katso myös oman paikkakuntasi tilanne: Jäsenyhdistykset ja niiden tapahtumat.

Olemme siirtäneet pandemia rajoitusten vuoksi toiminnan verkkoon Mieli ry:n Tukinettiin, Väestöliiton Hyvä kysymys! -alustalle ja ETKL:n apuaeroon.fi-sivustolle.

ERORYHMÄT Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi.

Lisätietoja eroryhmistä: helka.belt@yvpl.fi, 040 774 9660 (Pääkaupunkiseutu), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka@yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku) ja markku.iso-heiko@yvpl.fi, 040 754 0026 (Rovaniemi).

KEVÄÄLLÄ 2023 Maksuton Hyvä Ero -verkkoryhmä

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto järjestää keväällä 2023 maksuttoman, ammatillisesti ohjatun Hyvä Ero -verkkoryhmän Tukinetissä. Ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja siihen liittyviä tekijöitä. Parhaimmillaan se auttaa ymmärtämään eron syitä ja yksilön omaa osuutta eroprosessissa sekä antaa mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä tunteita ja kokemuksia.

RYHMÄN KESTO: 23.1.-5.3.2023

Verkkoryhmä sisältää viikoittaisten (ti klo 20-21 sekä ke klo 12-13) chattien lisäksi suljetun keskustelupalstan, jonne tulee jokaisen viikon alussa alustusaihe käsiteltävästä teemasta. Onnistunut työskentely edellyttää aktiivisuutta keskustelupalstalla, osallistumista ainakin toiseen viikkochattiin sekä käsiteltävien aiheiden itsenäistä työstämistä ja reflektoimista mm. pitämällä omaa “matkapäiväkirjaa”.

Ryhmä on suljettu ja siihen haetaan täyttämällä Tukinetin Hyvä Ero -ryhmä, kevät 2023 alla oleva hakulomake 16.1.23 mennessä. Osallistujat hyväksytään ryhmään hakuajan umpeuduttua.

JOTTA HAKULOMAKE NÄKYY JA VOIT HAKEA ERORYHMÄÄN, TULEE SINUN REKISTERÖITYÄ TUKINETIN KÄYTTÄJÄKSI JA LUODA NIMIMERKKI, JOKA NÄKYY MYÖS TÄMÄN RYHMÄN MUILLE OSALLISTUJILLE. Rekisteröidy ja kirjaudu ensin sisään, jolloin hakulomake tulee näkyviin.

Teemaan pääset täältä: https://tukinet.net/teemat/hyva-ero-ryhma-kevat-2023/

LISÄTIETOA: helka.belt@yvpl.fi, 040 774 9660, marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708.

SYKSYLLÄ 2022 – Eroryhmä Kuopiossa 13.9.-11.10.22, klo 17-19.30

Paikka: Hyvä Energia -sali, Kuninkaankatu 27 / Kuopio

Hinta: 50 €

Ilmoittaudu: https://link.webropol.com/s/eroryhma

Lisätietoa: marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708

Ero on yksi ihmiselämän suurimmista kriiseistä, jonka käsittely syö paljon voimavaroja. Tässä 5-viikkoisessa eroryhmässä laskeudumme osan ajasta mielen syötteistä kehon tuntemusten äärelle ja käymme läpi eroon liittyviä mekanismeja, tunteita ja irti päästämistä kokonaisvaltaisesti turvallisessa ohjauksessa ja vertaisseurassa.

Eroryhmä koostuu teoriasta, pienryhmistä, oman eron ja siihen liittyvien tunteiden reflektoinnista sekä kehollisesta työskentelystä omien tuntemusten äärellä. Kehollinen työskentely vapauttaa tunnekuormaa ja antaa voimavaroja eron käsittelyyn ja myös omaan hyvinvointiin erokriisin keskellä.

Ryhmä soveltuu sinulle, jonka erosta on kulunut jo hetkinen, ja sinulla on voimavaroja käsitellä eroon liittyviä mekanismeja ja tunteita. Jos olet epävarma ryhmän soveltuvuudesta, ole yhteydessä ohjaajaan; pohditaan asia yhdessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton teemoitetut chatit Tukinetissä syksyllä 2022 seuraavasti: 

https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/

ASKELMERKKEJÄ ERON KÄSITTELEMISEN TUEKSI. Chatit torstaisin kello 20-21.

VANHEMPIEN ERON ABC-ILLAT

Järvenpää, Eroinfoillat vanhemmille

Maanantai 21.11. klo 17.30-19.00
Ero ja isyys
Miehen eron erityispiirteet
Miten ero muuttaa isyyttä
Eron käsitteleminen ja sen merkitys toipumiselle
Miessakit Tomi Liias, YVPL Helka Belt

Paikka: Järvenpään perheoikeudellinen yksikkö, Mannilantie 4, Järvenpää

Lisätietoja:
helka.belt@yvpl.fi
tomi.liias@miessakit.fi

Lahti, Eron ABC-ilta 

Eron ABC -ilta Lahdessa torstaina 8.12.22 kello 17.30-19.30.

Järjestämme yhdessä Lahden Alueen Yhden Vanhemman Perheet ry:n kanssa Eron ABC -illan. Illan aikana tietoa elatuksesta, tapaamisista ja huoltajuudesta. Mukana myös Lahden Perheoikeudellinen yksikkö sekä perheneuvola.

Paikka: Perhetilkku Mariankatu 10. Lastenhoito järjestetty. Iltapalaa.

Lisätietoja: helka.belt@yvpl.fi

Rovaniemi, Vanhempien eron ABC-illat

Neljän verkkoseminaarin ensimmäinen osa:

3.11. klo 17–19, Eron ABC -ilta vanhemmille, verkkoseminaari.
Illassa saa perustiedot lapsen huollon, tapaamisten ja elatuksen järjestämisestä vanhempien eron jälkeen. Ilta on tarkoitettu eronneille tai eroaville vanhemmille, heidän lähiverkostolleen sekä niille, jotka työssään kohtaavat eroperheitä. Lisäksi tietoa vertaistoiminnasta.
Mukana illassa asiantuntija, Pohjois-Suomen aluetyöntekijä Markku Iso-Heiko, YVPL ry ja asianajaja Jutta Wallén-Leino, asianajotoimisto Wallén-Leino Oy.

Tapahtuma suunnattu erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueiden vanhemmille. Mukaan seminaariin pääset alla olevasta linkistä. Asiantuntijoille voit esittää kysymyksiä kirjoittamalla Chat -kenttään.
https://tinyurl.com/2wbnsy2a

Miessakit ry:n ja Yhden Vanhemman perheiden Liitto ry:n neljäosaiseen seminaariin kuuluvat yllä olevan lisäksi :

10.11. klo 17–19, Isänä ja miehenä eron edessä. Miessakit ry:n ja Onko kasvatus yhden vanhemman tehtävä, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto.  

24.11. klo 17–19, Eron käsittelyn merkitys eron jälkeenkin, Helka Belt, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

1.12. klo 17–19, Lastenvalvojan tapaaminen-mitä se tarkoittaa, Jenny Takkinen, sosiaalityöntekijä, Rovaniemen kaupunki ja Mitä on perheasioiden sovittelu, Mikko Niemelä, tiimivastaava, sosiaalityöntekijä ja sovittelija, Oulun kaupunki.

OULU LAKINEUVONTAA

MAKSUTONTA LAKINEUVONTAA vanhempien EROTILANTEESSA Oulussa 2022

Tule hakemaan tietoa erosta ja siihen liittyvistä asioista. Neuvonnassa saat keskustella yksilöneuvonnassa asianajajan kanssa. Neuvonta on maksutonta. Saat halutessasi tietoa myös Oulun seudun yhden vanjemmanperheet ry:n toiminnasta.

Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, Oulu

Ei ennakko-ilmoittautumista, mutta jos tarvitset lastenhoitoa niin ilmoita viimeistään edellisenä päivänä klo 14.00.mennessä sähköpostilla: oulunseudunyvp@gmail.com

9.11. ti 16.30 – 18.00        Eeva-Leena Wendelin

7.12. ti 16.30 – 18.00      Jutta Wallén-Leino

POHJOIS-SAVON ALUE: PUHU EROSTA TUKIHENKILÖN KANSSA

Erotukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka kuuntelee ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa.  Hänen kanssaan voi jutella omista tunteista ja ajatuksista kahden kesken. Tukihenkilön voi saada toimintaa ohjaavan koordinaattorin kautta ja tukihenkilösuhde aloitetaan aina yhteistyössä hänen kanssaan. Lisätiedot ja yhteydenotot: Mari 044 3697214/mari.hietapelto@kuopionensikoti.fi tai Marjo 040 0441708/marjo.meriranta@yvpl.fi

VERTAISPULINABOKSI

Vertaispulinaboksi totaaliyksinhuoltajille Tukinetissä Avasimme Tukinettiin suljetun totaaliyksinhuoltajille ja yksin lasta odottaville tarkoitetun Vertaispulinaboksin.

Pulinaboksissa voit jutella mieltä askarruttavista aiheista, myös uusia keskustelunaloituksia viedään palstalle säännöllisesti. Pulinaboksia vetää YVPL:n vapaaehtoinen vertaisohjaaja tukenaan YVPL:n työntekijät Laura ja Marjo. Tervetuloa juttelemaan silloin kun sinulle sopii! Mukaan pääset tästä: Vertaispulinaboksi

ERON ABC-CHAT

Eron ABC-chat maanantaisin klo 9-10 apuaeroon.fi -alustalla. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Chattiin pääset tästä linkistä: Apua eroon – Vanhempien eron ABC-chat 

Eron ABC-chat  maanantaiaamuisin klo 10-11 Päivystämme joka maanantai klo 10-11 Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla Eron ABC -chatissa. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Yhteistyössä Väestöliiton Hyvä Kysymys -hankkeen kanssa. Chattiin pääset tästä linkistä: Hyvä kysymys – Vanhempien eron ABC-chat

EROINFO-PUHELIN

Eroinfo-puhelin  Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa 020 774 9800.

MIESSAKIT RY

Kotisivu ja eroryhmät: http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat