Eroryhmistä tukea ja tietoa

 

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton pop-up olkkarichatit tukinetissä syksyllä 2020

Kaikille yhden vanhemman perheille avoimissa vertaistuellisissa olkkarichateissa keskitytään vaihtuviin teemoihin, kuten eroon, vanhemmuuteen, lapsen ja nuoren näkökulmiin sekä omaan jaksamiseen. Chatteja ohjaavat liiton työntekijät, toisinaan yhdessä vertaistukihenkilön kanssa. Lisäksi tarjoamme vertaistuettuja chatteja yksin odottaville ja täysin yksin lasta kasvattaville vanhemmille. Chatteja järjestetään viikoittain sekä päivä- että ilta-aikoina.

Katso jatkuvasti päivittyvä listaus ja tarkemmat kuvaukset tulevista chateista alla olevasta linkistä.

https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660, marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708.

 

Päijät-Hämeen Eroinfo-ilta verkossa to 28.1.2021 klo 17.30-19 Teams-alustalla verkossa

Oletko eronnut tai eroamassa? Tervetuloa kuulemaan ja kyselemään Päijät-Hämeen alueen eropalveluista sekä lapsen tukemisesta erotilanteessa. Ilta tarjoaa tietoa erityisesti siitä, millaista apua ja tukea on saatavilla eron käsittelyyn – niin aikuisille, lapsille kuin nuorille.

Mukana keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin ovat Lahden seudun kriisikeskuksen, Perheasiainneuvottelukeskuksen, Miessakkien, Yhden Vanhemman Perheiden Liiton sekä Lahden ensi- ja turvakotiyhdistyksen Ero lapsiperheessä – työn työntekijät.

Tilaisuus on maksuton, ja mukaan mahtuu max. 30 osallistujaa.

Ilmoittautumiset ma 18.1. mennessä sähköpostitse kahdenkodinlapset@letk.fi. Ilmoittautuneille lähetetään Teams-kutsu sähköpostiin ennen tilaisuuden alkua. Sähköpostiosoitteita ei säilytetä tai käytetä muihin tarkoituksiin. Tervetuloa!

 

Hyvä Ero -verkkoryhmä keväällä 2021

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ammatillisesti ohjatun Hyvä Ero -verkkoryhmän tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja siihen liittyviä tekijöitä. Parhaimmillaan se auttaa ymmärtämään eron syitä ja yksilön omaa osuutta eroprosessissa sekä antaa mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä tunteita ja kokemuksia.

RYHMÄN KESTO: 1.2.-28.3.2021

Verkkoryhmä sisältää viikoittaisen (ke klo 20-21) chatin lisäksi suljetun keskustelupalstan, jonne tulee jokaisen viikon alussa alustusaihe käsiteltävästä teemasta. Onnistunut työskentely edellyttää aktiivisuutta keskustelupalstalla, osallistumista chatteihin sekä käsiteltävien aiheiden työstämistä ja reflektoimista mm. pitämällä omaa “matkapäiväkirjaa”.

Ryhmä on suljettu ja siihen haetaan täyttämällä Tukinetin Hyvä Ero -ryhmä, kevät 2021 alla oleva hakulomake 27.1.2021 mennessä. Osallistujat hyväksytään ryhmään hakuajan umpeuduttua.

JOTTA HAKULOMAKE NÄKYY JA VOIT HAKEA ERORYHMÄÄN, TULEE SINUN REKISTERÖITYÄ TUKINETIN KÄYTTÄJÄKSI JA LUODA NIMIMERKKI, JOKA NÄKYY MYÖS TÄMÄN RYHMÄN MUILLE OSALLISTUJILLE. Rekisteröidy tai kirjaudu ensin sisään, jolloin hakulomake tulee näkyviin.

Teemaan pääset täältä: https://tukinet.net/teemat/hyva-ero-ryhma-kevat-2021/forum/

Lisätietoa: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660, marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708.

Pohjois-Savon alue: Puhu erosta tukihenkilön kanssa

Erotukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka kuuntelee ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa.  Hänen kanssaan voi jutella omista tunteista ja ajatuksista kahden kesken. Tukihenkilön voi saada toimintaa ohjaavan koordinaattorin kautta ja tukihenkilösuhde aloitetaan aina yhteistyössä hänen kanssaan.

Lisätiedot ja yhteydenotot: Mari 044 3697214/mari.hietapelto@kuopionensikoti.fi tai Marjo 040 0441708/marjo.meriranta@yvpl.fi

Vanhempien eron ABC –illat

Vanhempien eron ABC –iltojen aiheena avio- tai avoero ja sen mukanaan tuomat vanhempien sopimukset  lasten huollosta, tapaamisista  ja elatuksesta. Ei ennakkoilmoittautumista. Illat ovat maksuttomia. Kahvitarjoilu. Kevään 2021 illat päivitetään myöhemmin.

 

Kysy asianajajalta -illat

Kevään 2021 illat päivitetään myöhemmin.

Eron ABC-chat

Eron ABC-chat maanantai-iltaisin klo 21-22 Päivystämme Apuaeroon.fi -alustalla. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Chattiin pääset tästä linkistä: Apua eroon – Vanhempien eron ABC-chat 


Eron ABC-chat
  maanantaiaamuisin klo 10-11 Päivystämme joka maanantai klo 10-11 Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla Eron ABC -chatissa. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Yhteistyössä Väestöliiton Hyvä Kysymys -hankkeen kanssa. Chattiin pääset tästä linkistä: Hyvä kysymys – Vanhempien eron ABC-chat

Eroinfo-puhelin


Eroinfo-puhelin
Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa 
020 774 9800.

Vertaispulinaboksi


Vertaispulinaboksi totaaliyksinhuoltajille Tukinetissä
 Avasimme Tukinettiin suljetun totaaliyksinhuoltajille ja yksin lasta odottaville tarkoitetun Vertaispulinaboksin.

Pulinaboksissa voit jutella mieltä askarruttavista aiheista, myös uusia keskustelunaloituksia viedään palstalle säännöllisesti. Pulinaboksia vetää YVPL:n vapaaehtoinen vertaisohjaaja tukenaan YVPL:n työntekijät Laura ja Marjo. Tervetuloa juttelemaan silloin kun sinulle sopii! Pulinaboksiin pääset täältä:  Pulinaboksi

LEIJA-ryhmä Tukinetissä

Yksinodottavien ja yksin lapsen saaneiden LEIJA-ryhmä Tukinetissä marras-joulukuussa 2020.

Odotatko yksin? Kasvatatko lasta yksin, ilman toisen vanhemman tukea? Pohditko omaa jaksamistasi? Huolettaako sinua lapsesi kysymykset toisesta vanhemmasta, joka ei ole lapsen elämässä? Ammatillisesti ohjattu yksin lasta odottavien ja yksin lasta kasvattavien vanhempien LEIJA-ryhmä alkaa Tukinetissa 16.11.-20.12.2020. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Käy rekisteröitymässä Tukinetin käyttäjäksi ja ilmoittaudu mukaan ryhmään 10.11. mennessä lomakkeella, joka tulee näkyville teeman alle, kun olet kirjautunut sisään Tukinettiin. Osallistujat hyväksytään ryhmään hakuajan umpeuduttua.

Löydät teeman täältä: https://tukinet.net/teemat/yksin-lasta-odottavien-ja-yksin-lapsen-saaneiden-leija-ryhma/forum/

Lisätietoa: Marjo Meriranta tai Laura Nousiainen (etunimi.sukunimi@yvpl.fi)

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

ERONNEIDEN VANHEMPIEN AVOIMET VERTAISRYHMÄT

 

Liiton paikallisyhdistykset järjestävät avoimia vertaisryhmiä ns. yhden vanhemman perheiden olohuoneita. Tarkoituksena on keskutella vapaamuotoiseti toisten samassa tilanteessa olevien perheiden kanssa. Ryhmät ovat maksuttomia ja lastenhoito on pyritty järjestämään osanottajien tarpeiden mukaisesti ryhmän aikana. Katso oman paikkakuntasi tilanne: Jäsenyhdistykset ja niiden tapahtumat.

 

ERORYHMÄT Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi. YVPL järjestää erilaisia eroryhmiä, jotka kokoontuvat 8-11 kertaa. Lastenhoito on järjestetty.

Lisätietoja eroryhmistä: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660 (Pääkaupunkiseutu), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka@yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku) ja markku.iso-heiko@yvpl.fi, 040 754 0026 (Rovaniemi).

 

Miessakit ry

Kotisivu ja eroryhmät: http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat