Eroryhmistä tukea ja tietoa

 

ERONNEIDEN VANHEMPIEN AVOIMET VERTAISRYHMÄT

Liiton paikallisyhdistykset järjestävät avoimia vertaisryhmiä ns. yhden vanhemman perheiden olohuoneita. Tarkoituksena on keskutella vapaamuotoiseti toisten samassa tilanteessa olevien perheiden kanssa. Ryhmät ovat maksuttomia. Katso myös oman paikkakuntasi tilanne: Jäsenyhdistykset ja niiden tapahtumat.

Olemme siirtäneet pandemia rajoitusten vuoksi toiminnan verkkoon Mieli ry:n Tukinettiin, Väestöliiton Hyvä kysymys! -alustalle ja ETKL:n apuaeroon.fi-sivustolle.

ERORYHMÄT Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi.

Lisätietoja eroryhmistä: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660 (Pääkaupunkiseutu), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka@yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku) ja markku.iso-heiko@yvpl.fi, 040 754 0026 (Rovaniemi).

 

 

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton pop-up olkkarichatit Tukinetissä 2021

Kaikille yhden vanhemman perheille avoimissa vertaistuellisissa olkkarichateissa keskitytään vaihtuviin teemoihin, kuten eroon, vanhemmuuteen, lapsen ja nuoren näkökulmiin sekä omaan jaksamiseen. Chatteja ohjaavat liiton työntekijät, toisinaan yhdessä vertaistukihenkilön kanssa. Lisäksi tarjoamme vertaistuettuja chatteja yksin odottaville ja täysin yksin lasta kasvattaville vanhemmille. Chatteja järjestetään viikoittain sekä päivä- että ilta-aikoina.

Lisäksi joka tiistai klo 21-22.30 “Vinkkejä ja vertaistukea totaaliyksinhuoltajalle” -vertaischat. Katso jatkuvasti päivittyvä listaus ja tarkemmat kuvaukset tulevista chateista alla olevasta linkistä.

https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/

Lisätietoja: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660, marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708. Tervetuloa mukaan!

 

 

Rovaniemen Vanhempien eron ABC-ilta 21.9.2021

Vanhempien eron ABC-ilta pidetään MLL:n Perhetoimintakeskuksessa osoitteessa Pirkkakatu 2. Illassa saa perustiedot lapsen huollon, tapaamisten ja elatuksen järjestämisestä vanhempien eron jälkeen. Ilta on tarkoitettu eronneille tai eroaville vanhemmille ja heidän lähiverkostolleen. Mukana Antti Hyvösen asianajotoimistosta asianajaja Antti Hyvönen. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Ilmoitathan tulostasi etukäteen. Toiminta on maksutonta eikä vaadi jäsenyyttä. Ilmoittaudu tekstiviestillä, sähköpostilla tai soita: 040 754 0026, markku.iso-heiko@yvpl.fi

 

 

Valtakunnallinen Ero-isät-erossa -verkkoryhmä jatkaa toimintaansa myös syksyllä

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry jatkaa keväällä 2021 alkanutta, ammattilaisten alustuksilla toteutettua vertaisryhmää verkossa eroa pohtiville tai eron kokeneille miehille. 

Syksyllä 2021 verkkoryhmä kokoontuu syys- ja marraskuussa. Mahdollinen joulukuun tapaaminen sovitaan erikseen. Vertaisryhmä toteutetaan Teams-alustalla ja jokaiselle kerralle on ilmoittautuminen. Illan alustus kestää kysymyksineen noin tunnin, jonka jälkeen on vapaata keskustelua koulutetun vertaisohjaajan johdolla. Tapaamiset seuraavasti:

29.9.2021 klo 18-20.15, Miksi päädyimme yhteen, miksi erosimme? Illan alustajana Marjo Meriranta
3.11.2021 klo 18-20.15, Ero ja tunteet, illan alustajana Laura Nousiainen

Ilta on 100 % luottamuksellinen. Voit osallistua kameran kanssa tai ilman. Ilmoittaudu Teams-tapaamisiin: marjo.meriranta@yvpl.fi

 

Pohjois-Savon alue: Puhu erosta tukihenkilön kanssa

Erotukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka kuuntelee ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa.  Hänen kanssaan voi jutella omista tunteista ja ajatuksista kahden kesken. Tukihenkilön voi saada toimintaa ohjaavan koordinaattorin kautta ja tukihenkilösuhde aloitetaan aina yhteistyössä hänen kanssaan. Lisätiedot ja yhteydenotot: Mari 044 3697214/mari.hietapelto@kuopionensikoti.fi tai Marjo 040 0441708/marjo.meriranta@yvpl.fi

Eron ABC-chat

Eron ABC-chat maanantai-iltaisin klo 21-22 Päivystämme Apuaeroon.fi -alustalla. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Chattiin pääset tästä linkistä: Apua eroon – Vanhempien eron ABC-chat 


Eron ABC-chat
  maanantaiaamuisin klo 10-11 Päivystämme joka maanantai klo 10-11 Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla Eron ABC -chatissa. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Yhteistyössä Väestöliiton Hyvä Kysymys -hankkeen kanssa. Chattiin pääset tästä linkistä: Hyvä kysymys – Vanhempien eron ABC-chat

Eroinfo-puhelin


Eroinfo-puhelin 
Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa
020 774 9800. Kesällä 21.6.-2.8.2021 Eroinfo-puhelin on kiinni.

Vertaispulinaboksi


Vertaispulinaboksi totaaliyksinhuoltajille Tukinetissä
 Avasimme Tukinettiin suljetun totaaliyksinhuoltajille ja yksin lasta odottaville tarkoitetun Vertaispulinaboksin.

Pulinaboksissa voit jutella mieltä askarruttavista aiheista, myös uusia keskustelunaloituksia viedään palstalle säännöllisesti. Pulinaboksia vetää YVPL:n vapaaehtoinen vertaisohjaaja tukenaan YVPL:n työntekijät Laura ja Marjo. Tervetuloa juttelemaan silloin kun sinulle sopii! Pulinaboksiin pääset täältä:  Pulinaboksi

 

Maksuton Hyvä Ero -verkkoryhmä, syksy 2021

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto järjestää syksyllä 2021 maksuttoman, ammatillisesti ohjatun Hyvä Ero -verkkoryhmän Tukinetissä. Ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja siihen liittyviä tekijöitä. Parhaimmillaan se auttaa ymmärtämään eron syitä ja yksilön omaa osuutta eroprosessissa sekä antaa mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä tunteita ja kokemuksia.

RYHMÄN KESTO: 13.9.-7.11.2021

Verkkoryhmä sisältää viikoittaisen (ke klo 20-21) chatin lisäksi suljetun keskustelupalstan, jonne tulee jokaisen viikon alussa alustusaihe käsiteltävästä teemasta. Onnistunut työskentely edellyttää aktiivisuutta keskustelupalstalla, osallistumista chatteihin sekä käsiteltävien aiheiden työstämistä ja reflektoimista mm. pitämällä omaa “matkapäiväkirjaa”.

Ryhmä on suljettu ja siihen haetaan täyttämällä Tukinetin Hyvä Ero -ryhmä, syksy 2021 alla oleva hakulomake 3.9.2021 mennessä. Osallistujat hyväksytään ryhmään hakuajan umpeuduttua.

JOTTA HAKULOMAKE NÄKYY JA VOIT HAKEA ERORYHMÄÄN, TULEE SINUN REKISTERÖITYÄ TUKINETIN KÄYTTÄJÄKSI JA LUODA NIMIMERKKI, JOKA NÄKYY MYÖS TÄMÄN RYHMÄN MUILLE OSALLISTUJILLE.

Rekisteröidy tai kirjaudu ensin sisään, jolloin hakulomake tulee näkyviin.

Teemaan pääset täältä: https://tukinet.net/teemat/hyva-ero-ryhma-syksy-2021/ 

Lisätietoa: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660, marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708.

Miessakit ry

Kotisivu ja eroryhmät: http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat