Eroryhmät ja verkossa annettava tuki

Eroryhmistä tukea ja tietoa

ERONNEIDEN VANHEMPIEN AVOIMET VERTAISRYHMÄT

Liiton paikallisyhdistykset järjestävät avoimia vertaisryhmiä ns. yhden vanhemman perheiden olohuoneita. Tarkoituksena on keskutella vapaamuotoiseti toisten samassa tilanteessa olevien perheiden kanssa. Ryhmät ovat maksuttomia. Katso myös oman paikkakuntasi tilanne: Jäsenyhdistykset ja niiden tapahtumat.

Olemme siirtäneet pandemia rajoitusten vuoksi toiminnan verkkoon Mieli ry:n Tukinettiin, Väestöliiton Hyvä kysymys! -alustalle ja ETKL:n apuaeroon.fi-sivustolle.

ERORYHMÄT Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi.

Lisätietoja eroryhmistä: helka.belt@yvpl.fi, 040 774 9660 (Pääkaupunkiseutu), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka@yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku) ja markku.iso-heiko@yvpl.fi, 040 754 0026 (Rovaniemi).

SYKSYLLÄ 2022 – Eroryhmä Kuopiossa 13.9.-11.10.22, klo 17-19.30

Paikka: Hyvä Energia -sali, Kuninkaankatu 27 / Kuopio

Hinta: 50 €

Ilmoittaudu: https://link.webropol.com/s/eroryhma

Lisätietoa: marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441 708

Ero on yksi ihmiselämän suurimmista kriiseistä, jonka käsittely syö paljon voimavaroja. Tässä 5-viikkoisessa eroryhmässä laskeudumme osan ajasta mielen syötteistä kehon tuntemusten äärelle ja käymme läpi eroon liittyviä mekanismeja, tunteita ja irti päästämistä kokonaisvaltaisesti turvallisessa ohjauksessa ja vertaisseurassa.

Eroryhmä koostuu teoriasta, pienryhmistä, oman eron ja siihen liittyvien tunteiden reflektoinnista sekä kehollisesta työskentelystä omien tuntemusten äärellä. Kehollinen työskentely vapauttaa tunnekuormaa ja antaa voimavaroja eron käsittelyyn ja myös omaan hyvinvointiin erokriisin keskellä.

Ryhmä soveltuu sinulle, jonka erosta on kulunut jo hetkinen, ja sinulla on voimavaroja käsitellä eroon liittyviä mekanismeja ja tunteita. Jos olet epävarma ryhmän soveltuvuudesta, ole yhteydessä ohjaajaan; pohditaan asia yhdessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton teemoitetut chatit Tukinetissä keväällä 2022 seuraavasti: 

10.2. klo 18-19, Sairaustapaukset yhden vanhemman perheessä
24.2. klo 20-21, Ero ja siihen liittyvät tunteet
17.3. klo 18-19, Yhden vanhemman perhearki – kuinka selvitä siitä?
28.3. klo 20-21, Eroviha ja -suru eteenpäin vievinä voimina
7.4. klo 18-19, Yhden vanhemman perhe ja erityislapsi
21.4. klo 20-21, Miksi vanhempana on tärkeä työstää eroa?
12.5. klo 18-19, Oma jaksaminen yhden vanhemman perheessä
23.5. klo 20-21, Erosta eteenpäin – mitä ero voi opettaa minulle itsestäni? 

Lisäksi joka tiistai-ilta ”Vinkkejä ja vertaistukea totaaliyksinhuoltajalle” -vertaischat klo 21-22.  

Chatit ovat anonyymejä ja avoimia kaikille yhden vanhemman perheille. Chateissa mukana YVPL:n työntekijä, osassa chateista myös vertaisohjaaja ja tiistai-illan totaaliyksinhuoltajien chat on kokonaan vertaisohjattu. Chatteihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, eikä osallistuminen vaadi rekisteröitymistä. Tervetuloa mukaan! 

Chatit löytyvät täältä: https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/ 

 Lisätietoa: Marjo Meriranta ja Markku Iso-Heiko (etunimi.sukunimi@yvpl.fi)

VANHEMPIEN ERON ABC-ILLAT

Rovaniemi, Vanhempien eron ABC-illat kerran kuukaudessa 24.2. ja 21.4. torstaisin klo 17-18.30.

Vanhempien eron ABC-ilta pidetään MLL:n Perhetoimintakeskuksessa osoitteessa Pirkkakatu 2 (huom. 12.10. pidetään Lapin Sote:n tiloissa osoitteessa Kansankatu 13 A 28). Illassa saa perustiedot lapsen huollon, tapaamisten ja elatuksen järjestämisestä vanhempien eron jälkeen. Ilta on tarkoitettu eronneille tai eroaville vanhemmille ja heidän lähiverkostolleen. Mukana Antti Hyvösen asianajotoimistosta asianajaja Antti Hyvönen. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Ilmoitathan tulostasi etukäteen. Toiminta on maksutonta eikä vaadi jäsenyyttä. Ilmoittaudu tekstiviestillä, sähköpostilla tai soita: 040 754 0026, markku.iso-heiko@yvpl.fi

Turku, Vanhempien eron ABC-ilta 20.10.2021 klo 17.30-20. Paikka: Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3. Vapaa pääsy.

LAKINEUVONTA VANHEMPIEN EROTILANTEESSA OULUSSA 22.2.,15.3.,12.4.,17.5. ja kellonajan saat ilmoittautuessasi.

Paikalla asianajaja Eeva-Leena Wendelin tai Jutta Wallén. Neuvonta on maksutonta eikä vaadi jäsenyyttä. Mukana Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry. Rajattu määrä, pyydämme ilmoittautumaan: Markku Iso-Heiko puh. 040 7540026 tai markku.iso-heiko@yvpl.fi. Paikkana on Oulun kaupungin pääkirjasto 2 krs. Kahdeksan hengen ryhmätyötilassa saat vuoronumeron ja opastuksen neuvontaan.

POHJOIS-SAVON ALUE: PUHU EROSTA TUKIHENKILÖN KANSSA

Erotukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka kuuntelee ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa.  Hänen kanssaan voi jutella omista tunteista ja ajatuksista kahden kesken. Tukihenkilön voi saada toimintaa ohjaavan koordinaattorin kautta ja tukihenkilösuhde aloitetaan aina yhteistyössä hänen kanssaan. Lisätiedot ja yhteydenotot: Mari 044 3697214/mari.hietapelto@kuopionensikoti.fi tai Marjo 040 0441708/marjo.meriranta@yvpl.fi

VERTAISPULINABOKSI

Vertaispulinaboksi totaaliyksinhuoltajille Tukinetissä Avasimme Tukinettiin suljetun totaaliyksinhuoltajille ja yksin lasta odottaville tarkoitetun Vertaispulinaboksin.

Pulinaboksissa voit jutella mieltä askarruttavista aiheista, myös uusia keskustelunaloituksia viedään palstalle säännöllisesti. Pulinaboksia vetää YVPL:n vapaaehtoinen vertaisohjaaja tukenaan YVPL:n työntekijät Laura ja Marjo. Tervetuloa juttelemaan silloin kun sinulle sopii! Mukaan pääset tästä: Vertaispulinaboksi

ERON ABC-CHAT

Eron ABC-chat maanantaisin klo 9-10 apuaeroon.fi -alustalla. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Chattiin pääset tästä linkistä: Apua eroon – Vanhempien eron ABC-chat 

Eron ABC-chat  maanantaiaamuisin klo 10-11 Päivystämme joka maanantai klo 10-11 Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla Eron ABC -chatissa. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Yhteistyössä Väestöliiton Hyvä Kysymys -hankkeen kanssa. Chattiin pääset tästä linkistä: Hyvä kysymys – Vanhempien eron ABC-chat

EROINFO-PUHELIN

Eroinfo-puhelin  Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa 020 774 9800.

MIESSAKIT RY

Kotisivu ja eroryhmät: http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat