Eroryhmistä tukea ja tietoa

 

Tänä keväänä YVPL ry keskittyy verkossa annettaviin tukimuotoihin.

Alkaneiden verkkoryhmien lisäksi, YVPL järjestää kaikille yhden vanhemman perheille avoimet, teemoitetut pop-up olkkarichatit yhteistyökumppanimme Tukinetin verkkoalustalla. Olkkarichatit keskittyvät erilaisiin yhden vanhemman perheitä koskettaviin teemoihin kuten eroon, vanhemmuuteen, lapsen ja nuoren näkökulmiin sekä omaan jaksamiseen. 

Pop-up olkkarichatit ja teemat: 

26.5. klo 21-22 Vinkkejä ja vertaistukea totaaliyksinhuoltajalle

28.5. klo 10-11.30 Mitä tapahtuu, jos sairastun? – Sairaustapausten vaikutukset lapsen tapaamisiin.

28.5.2020 klo 20-21.30 Rentoutumistaidot yhden vanhemman perheessä

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton chatteihin pääset tästä linkistä:  

https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/

Lista päivittyy koko ajan. Voit katsoa tulevat chatit ja niiden tarkemmat sisältökuvaukset sekä liittyä mukaan yllä olevan linkin kautta. Chatteihin kirjautuminen onnistuu yleensä parhaiten käyttämällä Mozilla Firefox -selainta.

Lisätietoja Marjolta puh. 040 0441 708, marjo.meriranta@yvpl.fi, tai Lauralta puh. 040 7749 660, laura.nousiainen@yvpl.fi.

 

Kesäkuussa 2020: Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry järjestää kesäkuussa 2020 kaikille eronneille tai eroa pohtiville suunnatun eron käsittelyyn pureutuvan teemachat-kokonaisuuden. Tarkoituksena on käydä läpi ja pohtia yhdessä erilaisia eroprosessiin kuuluvia teemoja ja tunteita, joiden avulla voit saada kuvan siitä, miksi eron äärelle on tärkeä pysähtyä.

Hyvin työstettynä erosta muodostuu voimavara, mahdollisuus syvempään itsetuntemukseen ja omannäköiseen elämään.

Chattien teemat on rakennettu viisiosaiseksi, toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi. Voit kuitenkin osalistua myös yksittäisiin chatteihin. Kyseessä ei ole eroryhmä, vaan työskentelyn tarkoituksena on antaa osallistujilleen tukea ja laajempi kuva eron työstämisen merkityksestä. Haluamme näiden keskustelujen myötä kannustaa jokaista osallistumaan pitkäjänteisempään erotyöskentelyyn.

Chattia ohjaavat Yhden Vanhemman Perheiden Liiton työntekijät, joilla on kokemusta mm. erilaisista eroryhmistä. Tervetuloa!

https://tukinet.net/teemat/askelmerkkeja-eron-kasittelemisen-tueksi/ryhmachatit/

Lisätietoa: Marjo Meriranta, 0400 441 708 / Laura Nousiainen 040 774 9660, etunimi.sukunimi@yvpl.fi

 

 

Vertaispulinaboksi totaaliyksinhuoltajille Tukinetissä Avasimme Tukinettiin suljetun totaaliyksinhuoltajille ja yksin lasta odottaville tarkoitetun Vertaispulinaboksin.

Pulinaboksissa voit jutella mieltä askarruttavista aiheista, myös uusia keskustelunaloituksia viedään palstalle säännöllisesti. Pulinaboksia vetää YVPL:n vapaaehtoinen vertaisohjaaja tukenaan YVPL:n työntekijät Laura ja Marjo. Tervetuloa juttelemaan silloin kun sinulle sopii! Pulinaboksiin pääset täältä:  https://tukinet.net/teemat/totaaliyksinhuoltajien-vertaispulinaboksi/ 

 

 

Kamalat äidit® -verkkoryhmä murrosikäisten nuorten yksinhuoltajaäideille 30.3.-8.5. Tukinetissä. 

Haku ryhmään ma 6.4. mennessä: piritta.kahkonen@yvpl.fi tai p. 0406705887

Myllertävätkö nuoresi tunteet? Entä omasi? Askarruttaako arki teinin kanssa erityisesti nyt, kun aikaa tulee vietettyä paljon kotona? Kaipaatko ajatusten vaihtoa muiden yhden vanhemman perheiden äitien kanssa? Olet lämpimästi tervetullut mukaan maksuttomaan Kamalat äidit® -ryhmään, joka järjestetään Kamalat äidit® -toiminnan, Pienperheyhdistyksen sekä Yhden Vanhemman Perheiden Liiton VeNyvä-hankkeen yhteistyönä.

Aika: 30.3.-8.5.2020. Chat-keskustelut ovat tiistai-iltaisin 31.3., 7.4., 14.4., 21.4., 28.4. ja 5.5. klo 18-20.

Paikka: Suljettu ryhmä Tukinetissä osoitteessa www.tukinet.net. Helppo rekisteröityä ja käyttää. Ryhmässä on keskustelualue, jossa voi jutella toisten kanssa itselle sopivaan aikaan. Kerran viikossa tiistai-iltaisin on yhteinen chat. Lisäksi ohjaajat laittavat pohdittavaksi erilaisia materiaaleja jne.

Sisältö: Ryhmässä jaetaan kokemuksia, ajatuksia ja tunteita niistä aiheista, joista ryhmä haluaa puhua. Teemoina ovat esimerkiksi arki tässä ja nyt, teini-ikäisen vanhemmuus, oma nuoruus, vanhemmuuden roolit, vanhemman ja nuoren vuorovaikutus ja tulevaisuus.

Ohjaajat: Piritta VeNyvä-hankkeesta ja Riikka Pienperheyhdistyksestä sekä vertaisohjaajat.

 

 

Hyvä ero -ryhmä Tukinetissä 23.3.-17.5.2020. Ryhmän kesto on 8 viikkoa ja se on maksuton. TÄYNNÄ.

Verkkoryhmä sisältää viikottaisen chatin lisäksi suljetun keskustelupalstan, jonne tulee jokaisen viikon alussa alustusaihe käsiteltävästä teemasta. Onnistunut työskentely edellyttää aktiivisuutta keskustelupalstalla, osallistumista chatteihin sekä käsiteltävien aiheiden työstämistä ja reflektoimista.

Ryhmän tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja siihen liittyviä tekijöitä. Parhaimmillaan se auttaa ymmärtämään eron syitä sekä yksilön omaa osuutta eroprosessissa. Ryhmä antaa mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä tunteita ja kokemuksia, minkä kautta erokokemuksesta muodostuu rakentava osa elämänhistoriaa ja silta kohti uutta elämää.

Hakuaika ryhmään päättyy 16.3.2020., jonka jälkeen ilmoitamme valinnoista henkilökohtaisesti ja kerromme tarkemmin ryhmään rekisteröitymisestä ym. käytännön asioista.

LISÄTIETOA: laura.nousiainen@yvpl.fi, 040 774 9660, marjo.meriranta@yvpl.fi  0400 441 708.

HYVÄ ERO -ryhmä on Yhden Vanhemman Perheiden Liiton tuottama eron prosessointiin kehitetty ryhmämalli.

HAE RYHMÄÄN TÄSTÄ: https://forms.gle/wj8EvKKRfKNpMhy86

 

 

Eron ABC-chat  maanantaiaamuisin klo 10-11.  Päivystämme joka maanantai klo 10-11 Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla Eron ABC -chatissa. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Yhteistyössä Väestöliiton Hyvä Kysymys -hankkeen kanssa. Chattiin pääset tästä linkistä:

https://www.hyvakysymys.fi/paivystyschatti/vanhempien-eron-abc-chat/

 

Eron ABC-chat maanantai-iltaisin klo 21-22 osoitteessa https://www.apuaeroon.fi/apuaeroonchat

 

Eroinfo-puhelin päivystää normaalisti. Erotukeen keskittyvä Eroinfo-puhelin päivystää normaalisti. Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa 020 774 9800.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

ERONNEIDEN VANHEMPIEN AVOIMET VERTAISRYHMÄT

 

Liiton paikallisyhdistykset järjestävät avoimia vertaisryhmiä ns. yhden vanhemman perheiden olohuoneita. Tarkoituksena on keskutella vapaamuotoiseti toisten samassa tilanteessa olevien perheiden kanssa. Ryhmät ovat maksuttomia ja lastenhoito on pyritty järjestämään osanottajien tarpeiden mukaisesti ryhmän aikana. Katso oman paikkakuntasi tilanne: Jäsenyhdistykset ja niiden tapahtumat.

 

ERORYHMÄT Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi. YVPL järjestää erilaisia eroryhmiä, jotka kokoontuvat 8-11 kertaa. Lastenhoito on järjestetty.

Lisätietoja eroryhmistä: laura.nousiainen@yvpl.fi tai p. 040 774 9660 (Pääkaupunkiseutu), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka@yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku) ja markku.iso-heiko@yvpl.fi tai 040 754 0026 (Rovaniemi).

 

Suomalainen eroseminaari Helsingissä 3.9.2020 alkaen. YVPL:n ja Pienperheyhdistyksen järjestämä.

Ilmoittautuminen 19.8.2020 mennessä.

Suomalainen eroseminaari on vakiintunut ja luotettava eroauttamisen muoto, vertaistukiryhmä, jossa käsitellään eron esiin tuomia tunteita toisten saman kokeneiden kanssa koulutetun ohjaajan johdolla. Seminaariin ovat tervetulleita niin eronneet kuin eroa harkitsevat. Tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessiaan ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä kokemuksia ja tunteita. Eron käsittely tukee myös eron jälkeistä vanhemmuutta.

 Lisätietoja menetelmästä: http://suomalaineneroseminaari.fi

 Aika: yht. 11 torstaita aikavälillä 3.9.–19.11.2020 klo. 17–20 (ei ryhmää syyslomaviikolla 42).

 Paikka: Pienperheyhdistyksen tilat, os. Petter Wetterin tie 6, Helsinki. Ilmainen lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

 Hinta: 150€.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 19.8. mennessä: Riikka Koola, 040 6403756/riikka.koola@pienperhe.fi tai Laura Nousiainen, 040 774 9660/laura.nousiainen@yvpl.fi

 

Miessakit ry

Kotisivu ja eroryhmät: http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat