Eroryhmät ja verkossa annettava tuki

Eroryhmistä tukea ja tietoa

ERONNEIDEN VANHEMPIEN AVOIMET VERTAISRYHMÄT

Liiton paikallisyhdistykset järjestävät avoimia vertaisryhmiä ns. yhden vanhemman perheiden olohuoneita. Tarkoituksena on keskutella vapaamuotoiseti toisten samassa tilanteessa olevien perheiden kanssa. Ryhmät ovat maksuttomia. Katso myös oman paikkakuntasi tilanne: Jäsenyhdistykset ja niiden tapahtumat.

Olemme siirtäneet pandemia rajoitusten vuoksi toiminnan verkkoon Mieli ry:n Tukinettiin, Väestöliiton Hyvä kysymys! -alustalle ja ETKL:n apuaeroon.fi-sivustolle.

ERORYHMÄT Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi.

Lisätietoja eroryhmistä: helka.belt@yvpl.fi, 040 774 9660 (Pääkaupunkiseutu), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka@yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku) ja markku.iso-heiko@yvpl.fi, 040 754 0026 (Rovaniemi).

Yhden Vanhemman Perheiden Liiton pop-up olkkarichatit Tukinetissä

Chateissa tarjotaan keskusteluapua ja -tukea yhden vanhemman perheiden vanhemmille eri teemoista ja vanhemmuuden erityiskysymyksistä, kuten vuorotyön ja yhden vanhemman perhemuodon yhteensovittamisesta, lahjasoluvanhemmuudesta ja yksin odottamiseen liittyvistä tunteista, erityislapsi-teemasta, uusperheestä sekä erokokemuksesta. Chatteja tarjotaan viikoittain arkipäivisin yhteensä neljään eri kellonaikaan, klo 12-22.30 välillä. Vakituisella paikallaan jatkaa myös jo elokuussa käynnistynyt, vertaisohjattu Totaaliyksinhuoltajille tarkoitettu tiistai-myöhäisillan (21-22.30) chat.

Tänä syksynä tarjoamme verkossa myös maksuttoman, syyskuussa aloittavan eroryhmän, sekä ryhmän yksin lasta odottaville/lapsen saaneille (Leija-ryhmä) marras-joulukuussa. Kaikki verkkoryhmät ja olkkarichatit järjestetään Mieli ry:n Tukinet-sivustolla.

Katso jatkuvasti päivittyvä listaus ja tarkemmat kuvaukset tulevista chateista alla olevasta linkistä.

https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/

Lisäksi joka tiistai klo 21-22.30 “Vinkkejä ja vertaistukea totaaliyksinhuoltajalle” -vertaischat.

Lisätietoa verkkotoiminnasta:

Aikuisten ryhmät: Marjo Meriranta
(etunimi.sukunimi@yvpl.fi), www.yvpl.fi  

VANHEMPIEN ERON ABC-ILLAT

Rovaniemi, Vanhempien eron ABC-illat 

Vanhempien eron ABC-ilta pidetään MLL:n Perhetoimintakeskuksessa osoitteessa Pirkkakatu 2 (huom. 12.10. pidetään Lapin Sote:n tiloissa osoitteessa Kansankatu 13 A 28). Illassa saa perustiedot lapsen huollon, tapaamisten ja elatuksen järjestämisestä vanhempien eron jälkeen. Ilta on tarkoitettu eronneille tai eroaville vanhemmille ja heidän lähiverkostolleen. Mukana Antti Hyvösen asianajotoimistosta asianajaja Antti Hyvönen. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa. Ilmoitathan tulostasi etukäteen. Toiminta on maksutonta eikä vaadi jäsenyyttä. Ilmoittaudu tekstiviestillä, sähköpostilla tai soita: 040 754 0026, markku.iso-heiko@yvpl.fi

 

LAKINEUVONTA VANHEMPIEN EROTILANTEESSA OULUSSA

Paikalla asianajaja Eeva-Leena Wendelin tai Jutta Wallén. Neuvonta on maksutonta eikä vaadi jäsenyyttä. Mukana Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry. Rajattu määrä, pyydämme ilmoittautumaan: Markku Iso-Heiko puh. 040 7540026 tai markku.iso-heiko@yvpl.fi. Paikkana on Oulun kaupungin pääkirjasto 2 krs. Kahdeksan hengen ryhmätyötilassa saat vuoronumeron ja opastuksen neuvontaan.

POHJOIS-SAVON ALUE: PUHU EROSTA TUKIHENKILÖN KANSSA

Erotukihenkilö on koulutettu vapaaehtoinen, joka kuuntelee ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa.  Hänen kanssaan voi jutella omista tunteista ja ajatuksista kahden kesken. Tukihenkilön voi saada toimintaa ohjaavan koordinaattorin kautta ja tukihenkilösuhde aloitetaan aina yhteistyössä hänen kanssaan. Lisätiedot ja yhteydenotot: Mari 044 3697214/mari.hietapelto@kuopionensikoti.fi tai Marjo 040 0441708/marjo.meriranta@yvpl.fi

VERTAISPULINABOKSI

Vertaispulinaboksi totaaliyksinhuoltajille Tukinetissä Avasimme Tukinettiin suljetun totaaliyksinhuoltajille ja yksin lasta odottaville tarkoitetun Vertaispulinaboksin.

Pulinaboksissa voit jutella mieltä askarruttavista aiheista, myös uusia keskustelunaloituksia viedään palstalle säännöllisesti. Pulinaboksia vetää YVPL:n vapaaehtoinen vertaisohjaaja tukenaan YVPL:n työntekijä Marjo. Tervetuloa juttelemaan silloin kun sinulle sopii! Mukaan pääset tästä: Vertaispulinaboksi

ERON ABC-CHAT

Eron ABC-chat  maanantaiaamuisin klo 9-10 Apuaeroon.fi -alustalla.  Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Chattiin pääset tästä linkistä: Apua eroon – Vanhempien eron ABC-chat 

Päivystämme joka maanantai klo 10-11 Hyvä Kysymys – kun elämä askarruttaa -alustalla Eron ABC -chatissa. Tule päivystyschattiin matalalla kynnyksellä, jos pohdit eroa tai olet eronnut, ja tarvitset tukea tai neuvoja esimerkiksi lapsen asioiden järjestämisessä eron jälkeen. Yhteistyössä Väestöliiton Hyvä Kysymys -hankkeen kanssa. Chattiin pääset tästä linkistä: Hyvä kysymys – Vanhempien eron ABC-chat

EROINFO-PUHELIN

Eroinfo-puhelin  Eroinfo-puhelimessa YVPL ry antaa erotukea esimerkiksi lapsen tapaamiseen, huoltoon ja elatukseen liittyviin kysymyksiin. Eroinfopuhelin päivystää ma, ti ja to klo 10-16 ja ke klo 10-19 numerossa 020 774 9800.

MIESSAKIT RY

Kotisivu ja eroryhmät: http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat