Kiinnostaako sinua ryhtyä tukihenkilöksi toiselle yksinhuoltajalle?

Oletko selvinnyt omasta elämäntilanteesta ja haluat nyt jakaa tietotaitoasi muiden samassa tilanteessa olevien kanssa?  Liiton aluekoordinaattorit järjestävät vertaistukikoulutusta yksin odottaneille ja eronneille vanhemmille.  Ota yhteyttä:

Länsi-Suomen aluekoordinaattoriin Turussa p. 040 541 5294

Itä-Suomen aluekoordinaattoriin Kuopiossa p. 0400 441 708

Uudenmaan aluekoordinaattori Helsingissä 040 1863421

He kertovat missä ja milloin järjestetään seuraava tukihenkilökurssi.  

 

 

 

 

 

Vanhempien eron kokeneiden alle kouluikäisten vertaisryhmän ohjaajakoulutus verkossa 12.3.2018 alkaen

 Työskenteletkö tai teetkö vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden kanssa? Haluatko lisää työkaluja lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemiseen?

Lämpimästi tervetuloa maksuttomaan Tilli Toukka -ohjaajakoulutukseen!  Tilli Toukka on vertaisryhmämalli 4-6 -vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet tai eroamassa. Ohjaajakoulutuksessa saat paitsi pätevyyden ohjata Tilli Toukka -ryhmiä, myös Tilli Toukan työkalut kaikkien lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tueksi. 

Lapselle avuksi
Vanhempien ero tai parisuhdekriisi huolestuttaa lasta. Vanhempien tunteiden käydessä kuumina jää lapsi helposti yksin omien tunteidensa kanssa. Tilli Toukka -vertaisryhmissä lapsen tunteita käsitellään leikin ja taiteen keinoin. 

Koulutuksen sisältö
Tilli Toukka -ohjaajakoulutuksessa käsittelemme mallin peruspilarit, ryhmäkertojen kulun ja käytettävät menetelmät. Osallistumalla koulutukseen saat lisää monipuolisia työkaluja työhösi. 

Mitä? Missä? Milloin?
Koulutus suoritetaan omaan tahtiin helppokäyttöisellä verkkoalustalla Moodlessa keskiviikkona 12.3.–20.4. välisenä aikana. Yhteensä aikaa tehtävien tekemiseen, keskusteluihin osallistumiseen jne. kuluu noin 12 tuntia. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen koulutuksen käynnistymistä. Koulutus on maksuton ja se täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kyselyt kouluttajilta
Terhi Rapeli, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry, p. 040 186 3421, terhi.rapeli(at)yvpl.fi
Vaula Hacklin, MLL:n Uudenmaan piiri ry, p. 044 311 4131, vaula.hacklin(at)mll.fi 

Ilmoittautuminen 1.3. mennessä https://goo.gl/forms/1tlJkqePnKd8aysy1

Tilli Toukka -vertaisryhmän toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry ja Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry. Tilli Toukka on kehitetty MLL Hyvinkään yhdistyksen NEro-hankkeessa.