Eroryhmistä tukea ja tietoa

Eroryhmät

Eron jälkeenkin on elämää.  Ryhmien tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessia ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia. Erityisesti käsitellään vanhemmuutta. Muutetaan haasteellinen elämäntilanne yhdessä voimavaraksi. YVPL järjestää erilaisia eroryhmiä, jotka kokoontuvat 8-11 kertaa. Lastenhoito on järjestetty.

KUOPIO Suomalainen eroseminaari tiistaisin 12.9. alkaen klo 17-20.00, kesto 11 viikkoa. Mahdollinen syyslomaviikon tauko sovitaan ryhmäläisten kanssa erikseen. Hinta 300€/150€ (jäsenhinta), jäseneksi voit liittyä seminaariin ilmoittautumisen yhteydessä. Maksuton lastenhoito järjestetty ryhmän ajaksi. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: marjo.meriranta (a) yvpl.fi tai 0400 441 708. Lisätietoa myös www.suomalaineneroseminaar<wbr>i.fi

Eroryhmät käynnistyvät jälleen syksyllä. Lisätietoja terhi.rapeli(at)yvpl.fi tai p. 040 1863 421 (Uusimaa), marjo.meriranta@yvpl.fi, 0400 441708 (Kuopio), teija.hallback-vainikka(at)yvpl.fi, 040 541 5294 (Turku).  Oulussa käynnistyy eroryhmä seuraavan kerran tammikuussa 2018.

Katso Miesakit ry:n eroryhmiä: Eroryhmät: www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eroryhmat

Eronneiden vanhempien lasten kurssit

Ryhmä on tarkoitettu 8-12 -vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Vertaistukiryhmässä lapsi saa käsitellä vanhempiensa eroa ammattilaisen johdolla leikkien ja pelaten.  Ryhmään voi tulla jo 7-vuotias, jos hän osaa auttavasti lukea, sillä osaan pelesitä liittyy tekstiä.

JOENSUU Lasten eroryhmä 7-12-vuotiaille lauantaina 9.9. klo 10-16 Joensuun Perheentalolla. Ryhmän koko 4-6 lasta. Lisätietoa ja ilmoittautumiset 31.8. mennessä: marjo.meriranta (a) yvpl.fi tai 0400 441 708. Ryhmää ohjaa Pelastakaa Lapset ry:n Itä-Suomen alueen ehkäisevän työn koordinaattori Mervi Hakkarainen ja YVPL:n itä-Suomen aluerkoodinaattori Marjo Meriranta. Lapsille tarjotaan päivän aikana lounas ja välipala. Järjestää: Pelastakaa Lapset ry Itä-Suomi, YVPL ry Itä-Suomi ja Joensuun Perheentalo.

Vanhempien eron ABC -ryhmät

Askarruttaako mieltäsi tuleva ero vai oletko jo eronnut mutta asiat eivät suju? Infoillan tavoitteena on antaa perustiedot lapsen huollon, tapaamisten ja elatuksen järjestämisestä. Maksuttomia, ei ennakkoilmoittautumista ellet tarvitse lastenhoitoa.

Pop up –eroklinikat

POP UP -eroklinikat Tukinet.fi:ssa keskiviikkona  24.5. klo 20.30-22.00 

Kysy varatuomari Marja Väilältä, lakimies Hanna Rahikalta ja YVPLn ammattilaisilta.

Eroneuvoillat ja erokahvilat

Eroneuvot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille asuinkunnasta riippumatta, eikä tilaisuuksiin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukana on koulutettuja vapaaehtoisia, jotka ovat eronneita vanhempia.

Verkkoryhmät Perheaikaa.fi -sivustolla

Eron ABC-chat  päivystää joka maanantai klo 10-11 osoitteessa www.perheaikaa.fi/chatit.  Askarruttaako lapsen asioiden järjestäminen eron jälkeen? Mitä yhteishuolto takoittaa? Miten elatusapu lasketaan? Kysy anonyymisti Yhden Vanhemman Perheiden Liiton ammattilaisilta.  HUOM!  Kesätauko touko-heinäkuussa.

Leija-ryhmät
Odotatko lasta yksin? Oletko kasvattanut lastasi alusta asti ilman toista vanhempaa? Esittääkö lapsesi kysymyksiä isästään? Miten keskustelet lapsen kanssa isästä, joka ei ole lapsen elämässä? Seuraava ryhmä järjestetään Perheaikaa.fi-alustalla toukokuussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

: