Etelä-Suomen Aluepäivät 1.-3.8.2014

 

 

 

 

 

 

Perinteisiä Etelä-Suomen aluepäiviä vietetään 1- 3.8.2014 Oksjärvellä

 

Aluepäivillä on kaikkea mukavaa koko perheelle ja mikä jännintä, yöpyminen on teltassa tai omalla alustalla leirikeskuksessa.

 

Varaa paikkasi pian, sillä niitä on vain 60 ensiksi ilmoittautuneelle. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: teija.hallback-vainikka(at)yvpl.fi tai 040 541 5294  heinäkuun 17. 2014 mennessä.

 

Viikonlopun hinta: 35€, lapset 10-15v 20€, Lapsi 5-9v 13€ ja alle 5v 5€

 

Vuosittain liiton jäsenyhdistykset järjestävät yli 200 virkistystapahtumaa.  Katso niitä sivulta: Yhteystiedot/Jäsenyhdistykset.

 

Verkkoryhmät Perheaikaa.fi -sivustolla

 

Lapsi ja vanhempien ero - eron kokeneille vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille, jotka elävät eroperheen lähellä

Perheaikaa.fi -sivustolla to 10.4. klo 16.30 – 18.00. Onko vanhempien ero aina lapselle riski, mitkä asiat mahdollisesti aiheuttavat lapselle haittaa vanhempien erotilanteessa? Mikä merkitys on tapaamisilla ja ristiriitatilanteiden välttämisellä? Mikä merkitys tärkeiden suhteiden säilymisellä vanhempien eron jälkeen on lapselle? Lapset reagoivat aina jollakin tavalla vanhempiensa eroon, kuten myös mahdollisiin uusiin kumppaneihin. Miten kertoa tulevasta elämänmuutoksesta lapselle niin, että hän voisi hyväksyä muutoksen helpommin? Vanhemmuus on rakkautta, siitä ei voi erota vaikka kumppanista voikin. Chattiä ohjaavat Yhden vanhemman perheiden liitto ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

 

Lapsiperheen arki vanhempien eron jälkeen

Perheaikaa.fi -sivustolla tiistaisin  klo 16.30 – 18.00 15.4.,29.4.,13.5 ja 27.5.

Onko perhettäsi kohdannut ero? Oletko vanhempi, jonka vastuulla on eron jälkeen kaikki? Oletko jaksamisen äärirajoilla? Onko tukiverkkosi kadonnut ympäriltäsi? Kolkutteleeko Matti kukkarossa? Jos vastasit yhteen tai kaikkiin kysymyksiin kyllä, niin olet tervetullut mukaan yhden vanhemman perheiden vertaischattiin eli Olkkariin. Tule rohkeasti mukaan, et ole yksin, tarjoamme sinulle vertaistukea ja tietoa. Chattiä ohjaa Yhden vanhemman perheiden liiton ammattilaiset ja koulutetut vertaisohjaajat.

 

Lapsi ja vanhempien ero - eron kokeneille vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille, jotka elävät eroperheen lähellä

Perheaikaa.fi-sivustolla to 24.4. klo 16.30 – 18.00.

Onko vanhempien ero aina lapselle riski, mitkä asiat mahdollisesti aiheuttavat lapselle haittaa vanhempien erotilanteessa? Mikä merkitys on tapaamisilla ja ristiriitatilanteiden välttämisellä? Mikä merkitys tärkeiden suhteiden säilymisellä vanhempien eron jälkeen on lapselle? Lapset reagoivat aina jollakin tavalla vanhempiensa eroon, kuten myös mahdollisiin uusiin kumppaneihin. Miten kertoa tulevasta elämänmuutoksesta lapselle niin, että hän voisi hyväksyä muutoksen helpommin? Vanhemmuus on rakkautta, siitä ei voi erota vaikka kumppanista voikin. Chattiä ohjaavat Yhden vanhemman perheiden liitto ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

Entä sitten kun on kerran sanonut Tahdon?

Perheaikaa.fi -sivustolla to 15.5 ja 5.6. klo 16.30 - 18.00

"Minä olen kerran ilmoittanut oman tahtoni. Sen, että tahdon elää sen miehen rinnalla, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Ei se tahtominen ole minun puoleltani mihinkään hävinnyt. Sen tähden on hyvin vaikea ymmärtää, että se toinen ei enää tahdokaan samaa asiaa.” Tahdon on Suuri Sana, jonka perimmäistä totuutta ei aina tule ajatelleeksi. Usein kuulee jonkun sanovan, että jos vain rakastaisit riittävästi. Millainen rakkaus sitten on riittävää, onko sellaista olemassa? Miten parisuhdetta voisi vahvistaa ja tukea myös itse, mikä suhteessa on omalla vastuulla? Tunnesuhteessa tärkeintä on tunteiden näyttäminen arjessa, miten siihen voisi päästä? Chattiä ohjaavat Yhden vanhemman perheiden liitto ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

Yksinodottajien SKYPE -ryhmä

SKYPE Uusi valtakunnallinen yksin lasta odottavien äitien skyperyhmä aloittaa maaliskuussa. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 17.30.19.30 alkaen 17.3.-28.4. (ei ma 21.4) 2014. Ryhmän tarkoituksena on tukea ja jakaa tietoa samanlaisessa elämäntilassa olevien kesken ja tutustua uusiin ihmisiin.  Osallistumiseen tarvitset tietokoneen/ Internetyhteyden, Skype- tilin ja sitoutumista ”istuntoihin” omassa mukavassa paikassa.  Ryhmään otettaan 6 odottavaa äitiä.  Lisätietoja/Ilmoittautumiset viimeistään 7.3.2014:  040 541 5294 tai teija.hallback-vainikka(at)yvpl.fi

 

Oljenkorsi -ryhmä lastensuojeluasiakkaille

 

HELSINKI Vertaisryhmä lastensuojelun asiakkaille Helsingin kaupungin kirjaston kohtauspaikassa joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Lasipalatsissa jo klo 16.30-18.  HUOM! Paikka ja kelloaika ovat muuttuneet! Seuraava tapaaminen keskiviikkona 2.4.2014. Ei ennakkoilmoittautumista. Lisätietoja: 050 356 8227/Solveig.