Kalajoki kutsuu Yhden vanhemman perheitä aluepäiville pe - su 22-24.7.2016

 Pohjoissuomen perinteiset aluepäivät järjestetään ensi kesänä jo 13. kerran. Tänävuonna järjestämispaikkana on Kalajoen kristillinen kansanopisto, Kasarmintie 2 Kalajoki.

 Paikalle saavutaan perjantaina noin kello 15  alkaen. Majoitumme 1-3 hengen huoneissa.Huoneita yhdistämällä saadaan tarvittaessa myös perhehuoneita. Sunnuntaina päätämme aluepäivät kylpyläreissuun, joka on omakustanteinen.  Viikonlopun aikana on luvassa monenlaista tekemistä niin aikuisille kuin lapsille, yhdessä ja erikseen. Vertaistuellisen toiminnan lisäksi aluepäivillä on mahdollisuus muun muassa askarteluun, saunomiseen sekä yhteiseen mukavaan ajanviettoon ja rentoutumiseen. Myös arpaonnea koetellaan ja kioskista on mahdollista ostaa makeisia. Näistä saatu tuotto käytetään aluepäivien hyväksi.

Hinnat: 60 €, lapset 3-17-vuotiaat 30 €. Hinta sisältää majoituksen, täyshoidon, sekä ohjelman. Sunnuntain kylpyläreissun hinta on 6.50 etukäteen opistolta ostaen. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä haluatko kylpylälipun.

 Ilmoittautuminen 15.6. mennessä tuula.vaisanen1(at)gmail.com.  Ilmoita nimesi ja lasten nimet ja iät, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite ja mahdolliset ruoka-aineallergiat. Sekä jäsenyhdistyksesi nimi.

 Paikkoja on rajoitetusti. Aluepäivien maksu on suoritettava 10.7. mennessä. Bussikuljetu järjestetään reitillä Kemi-Oulu-Kalajoki, hinta selviää myöhemmin. Ilmoita myös alustavastihalukkuutesi yhteiskyytiin. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Järjestävänä yhdistyksenä toimii Yhden Vanhemman Perheet OLKKARI ry yhdessä Merilapin Yhden Vanhemman Perheet ry:n ja Oulun Seudun Yhden Vanhemman perheet ry:n kanssa. Järjestäjinä ovat Tuula Väisänen ja Susan Kumpulainen.

 Kesäiset Etelä-Suomen aluepäivät Tammelassa pe-su 5-7.8.2016 Oksjärvellä!

 

Aluepäivillä on kaikkea mukavaa koko perheelle: mukavaa yhdessäoloa ja mikä jännintä, yöpyminen on teltassa tai omalla alustalla leirikeskuksessa. Varaa paikkasi pian, sillä niitä on vain 60 ensiksi ilmoittautuneelle.

 

Ilmoittautumiset:  teija.hallback-vainikka(at)yvpl.fi tai puh. 040 541 5294 15.7.2016 mennessä

 

Viikonloppupaketin hinnat: Aikuinen 35€, Lapsi 10-15v 20€, Lapsi 5-9v 13€ ja alle 5v 5€.


 Eroneuvoillat ja Erokahvilat

 

 

KUOPIO Eroneuvoillat: 21.9., 23.11. klo 17-19, Kuopion Ensikotiyhdistys ry, Haapaniementie 10.
Eroneuvokahvilat: 26.10., 14.12. klo 17-19, Kuopion Ensikotiyhdistys ry, Haapaniementie 10.
Järjestää: Kuopion Ensikotiyhdistys ry ja YVPL ry Itä-Suomi, lisätietoja: Marjo Meriranta 0400 441 708.

Yhden vanhemman perheen verkko-olkkari 

 

PERHEAIKAA.FI -sivustolla kokoontuu Yhden vanhemman perheiden verkko-olkkari tiistaisin 17.5. klo 19.30-21.00. 

 Tule keskustelemaan arjesta, päivän polttavasta aiheesta tai saamaan ja antamaan vertaistukea ilolla ja lämmöllä suruinesi, riemuinesi, mutta samalla rennosti. Keitä itsellesi kuppi kuumaa ja istahda eetteriin.Keskustelua johdattelevat YVPL:n työntekijä ja vapaaehtoinen koulutettu vertaistukihenkilö

 

Eroinfo-chat

PERHEAIKAA. FI -sivustolla: Kysy lapsen huollosta, tapaamisesta ja elatuksesta.  Liiton työntekijät vastaavat kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 12 – 13.30. Seuraavat kyselytunnit ovat 7.6., 16.8., 6.9., 4.10., ja 1.11. osoitteessa:https://www.perheaikaa.fi/live-chat/.

 


Retki Rovaniemelle Santa Parkin 19.11.2016

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto järjestää valtakunnallisen reissun Santa Parkkiin joulupukin kotiluolaan. Olemme saaneet neuvoteltua aikuisten lippujen hinnasta pois -50% ja varanneet reissuun 100 paikkaa. Tarkempaa tietoa kohteesta http://www.santapark.com/ Jokainen järjestää itse oman matkustamisen ja majoittumisen perillä.

Lippujen hinnat: YVPL:n  hinta aikuisille on 16,50 e,  3-12v  27,00 eur ( alle 3v - ilmaiseksi) Lippu on voimassa kaksi peräkkäistä päivää!

Santa Park sijaitsee pohjoisen (Ivalo, Kemijärvi) suuntaan menevän E4 tien varrella noin 7 km Rovaniemen keskustasta. Omalla autolla pääsee suoraan E4 tieltä parkkipaikalle. Paikallisbussi nro 8 kulkee välillä Rautatieasema - Rovaniemen keskusta - SantaPark - Joulupukin Pajakylä – SantaPark - Rovaniemen keskusta useita kertoja päivässä. Myös taksikyydillä pääsee aivan etuoven eteen. Taksikyyti Rovaniemen keskustasta SantaParkiin maksaa n. 20 euroa. Rovaniemelle pääsee joko lentäen tai junalla lähes mistä vaan Suomessa. Ja ajoissa ostetuilla lipuilla säästää!

Ruokailu Santa Parkissa: tarjolla runsas lounas buffet, jossa on päivän keitto, salaattia 3 eri pääruokavaihtoehtoa. Hinta yvpl:lle 16,90€ / aikuinen ja 10,90 / lapsi. Lisäksi  kahvila, josta saa pientä suolaista purtavaa.

Majoittuminen: SantaParkissa ei ole majoitustiloja, mutta Rovaniemellä on lukuisia mökki- ja hotellimajoitusvaihtoehtoja. Tarkemmat tiedot: visitrovaniemi.fi/majoitus josta voi katsella myös sopivan hintaisia ruokailupaikkoja. Rovaniemelle avataan kesällä 2016 uusi City Hostell, jossa on edulliset majoitus hinnat. Myös kalustetut asunnot ovat edullinen tapa asua isommalla porukalla yhdessä. Lisätietoa: http://www.kotimaailma.com/hinnat-ja-maksaminen

Ilmoittautumiset (kenelle?)/Yhteyshenkilöt: puh 050 342 2185 ulla.sauvola(at)yvpl.fi tai puh 040 846 5093 merilapinyvp(at)gmail.com

 

 

Skype-vertaisryhmä yksin odottajille

Jaetaan yhdessä odotuksen ilot ja surut kotisohvalla käsin!  Tarvitset vain Skype-tilin, jonka voit ladata ilmaiseksi netistä.  Tarvittaessa avustamme.  Ryhmä käynnistyy heti kun neljä ensimmäistä ilmoittautuu: teija.hallback-vainikka(at)yvpl.fi tai 040-541 5294.

Tuetut lomat                                      

Tuetun loman myöntämiseen vaikuttavat sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset perusteet. Tuetulle lomalle on mahdollista päästä ehkä joka toinen vuosi kuitenkin hakijamääristä riippuen.  YVPL:n kautta haettavien kesän 2016 tuettujen lomien hakuajat ovat umpeutuneet. Vuoden 2017 lomat ja hakuohjeet ilmoitetaan vuoden 2017 alussa.