Vuosittain liiton jäsenyhdistykset järjestävät yli 200 virkistystapahtumaa.  Katso niitä sivulta: Yhteystiedot/Jäsenyhdistykset.

 

 

Oljenkorsi -ryhmä lastensuojeluasiakkaille  

HELSINKI Vertaisryhmä lastensuojelun asiakkaille, joka kokoontuu kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 17.00-18.30 Brahen leikkipuiston tiloissa Helsingissä.  Seuraava tapaaminen on tostaina 6.11.2014. Paikka avoin, lisätietoja: 050 356 8227/Solveig

Skype-vertaisryhmä yksin odottajille
Jaetaan yhdessä odotuksen ilot ja surut kotisohvalla käsin!  Tarvitset vain Skype-tilin, jonka voit ladata ilmaiseksi netistä.  Tarvittaessa avustamme.  Ryhmä käynnistyy heti kun neljä ensimmäistä ilmoittautuu: teija.hallback-vainikka(at)yvpl.fi tai 040-541 5294.

 

Vertaisverkkoryhmät Perheaikaa.fi -siustolla

Vanhempien eron ABC-info – chat
Voit kysyä anonyymisti lapsen asumisesta, huollosta, tapaamisesta ja elatuksesta vanhempien eron jälkeen. Chattiä ohjaa YVPL ry:n koulutetut ammattilaiset. Löydät meidät www.perheaikaa.fi – sivustolta maanantaina 27.10. klo 9.30-10.30.

Lapsi ja vanhempien ero - eron kokeneille vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille, jotka elävät eroperheen lähellä -chat ti 7.10. klo 16.30 – 18.00
Onko vanhempien ero aina lapselle riski, mitkä asiat mahdollisesti aiheuttavat lapselle haittaa vanhempien erotilanteessa? Mikä merkitys on tapaamisilla ja tärkeiden suhteiden säilymisellä lapselle? Lapset reagoivat aina jollakin tavalla vanhempiensa eroon, kuten myös mahdollisiin uusiin kumppaneihin. Miten kertoa tulevasta elämänmuutoksesta lapselle niin, että hän voisi hyväksyä ne helpommin? Vanhemmuus on rakkautta, siitä ei voi erota vaikka kumppanista voikin. Chattiä ohjaa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton koulutetut vertaisohjaajat. Kokoonnumme www.perheaikaa.fi sivustolla.


Yksinhuoltajana monikkoperheessä -chatti 21.10. klo 16.30 - 18.00
Oletko kaksosten tai kolmosten yksinhuoltaja? Tule keskustelemaan arjesta ja vaihtamaan kokemuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa ti 21.10. klo 16.30 - 18.00. Löydät meidät www.perheaikaa.fi – sivustolta.  Chattia ohjaa Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Ammattilaiset ja Suomen Monikkoperheet ry:n koulutetut vertaisohjaajat.

 

Tukiverkostot yhden vanhemman perheessä - chat to 30.10. klo 16.30 – 18.00

Yhden vanhemman perheen vanhempi, kaatuuko seinät joskus päällesi? Tuntuuko että arki ei luista vaikka tekisit mitä? Uuvuttaako lastenhoito yksin? Reagoiko lapset eroon ja elämään? Rasittaako joku muu elämässäsi? Ei ole hätä tämän näköinen, ehkä ratkaisuja on olemassa. Tule chattiin keskustelemaan kanssamme, etsitään yhdessä valoa tunnelin päästä.