Leija-hanke - lasten ryhmä

Leija-hankkeen toiminta on suunnattu perheille, joissa äiti kasvattaa lastaan tai lapsiaan yksin, ilman toisen vanhemman tukea. Lasten ohjattu vertaisryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille. Vertaisryhmässä käsiteltäviä aiheita ovat mm. kuka minä olen, millainen on minun perheeni, mistä asioista minä iloitsen ja mitkä asiat tuntuvat vaikeilta. 

Vertaisryhmässä lapsille tulee kokemus siitä, että he eivät ole ainoita yhden vanhemman perheessä eläviä lapsia. He eivät ole erilaisia. Lisäksi ohjattu ryhmä antaa lapsille mahdollisuuden käsitellä kaikkia niitä tunteita ja ajatuksia, jotka liittyvät omaan perheeseen. Ryhmässä ei ole kiellettyjä tunteita, eikä siellä tarvitse ”suojella” ketään. Toisten lasten avulla lapsi saa uusia näkökulmia myös omaan tilanteeseensa. Ryhmässä vahvistutaan, tullaan hyväksytyiksi ja voimaannutaan.

Lataa itsellesi valmis opas

Valmis vetäjän opas on kohdassa www.yvpl.fi/Leija-hanke/Materiaali. Se on vapaasti ladattavissa.  Mikäli aloitat ryhmän toivomme kuitenkin, että ilmoitat siitä: terhi.rapeli(at)yvpl.fi , sillä, tilastoimme toteutuneet ryhmät  ja seuraamme mallin leviämistä. Mikäli sinulla nousee kehitysidoita, toivoisimme palautettasi. Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry kiittää jo etukäteen panostasi.